20 år med rettferdig handel

20 år med rettferdig handel

Fairtrade Norge er i år 20 år og feiret dette med en større jubileumskonferanse med over 200 gjester og foredragsholdere fra Latin Amerika, Afrika, Europa, Asia, Amerika og Norge.

Billigere varer – få vinnere

– Den eneste årsaken til barnearbeid er fattigdom, fortalte Marike de Peña, Director GA (Latin American & Carribbean Network of Fairtrade Producers) og sa videre – I vår stadige kamp om billigere varer, så er det få vinnere, men mange tapere.

Engasjerte produsenter og kommersielle aktører

På jubileumskonferansen fikk vi et tilbakeblikk i hva som har skjedd gjennom disse årene og ikke minst rette blikket fremover. Vi fikk møte engasjerte produsenter og kommersielle aktører, som har et felles ønske om å gjøre verden mye mer rettferdig.

Velfortjente priser

For første gang delte Fairtrade Norge ut velfortjente priser i kategoriene Fairtrade Fighter, innovasjon og heder.

  • Sauda Kommune vant prisen Fairtrade Fighter –  en pris til ære for alle ildsjeler
  • Varner og Dressmann fikk årets innovasjonspris. I januar lanserer Dressmann t-skjorter, boxershortser og sokker i Fairtrade-merket bomull. De blir da verdens største moteaktør innen Fairtrade-merket bomull.
  • Mester Grønn vant hedersprisen for sitt engasjerende og lange samarbeid med Fairtrade Norge. De er Norges største importør av Fairtrade-merkede roser. 

Gjennom å kjøpe Fairtrade-merkede produkter er vi med på å bekjempe verdens fattigdom og husk hvert eneste kjøp bidrar!

Vi gratulerer Fairtrade Norge med vel blåst jubileumskonferanse!


Bildetekst: Farmers Kaffe fra Joh Johannson var det første produktet som ble Fairtrade sertifisert i Norge og de er fortsatt med, fra venstre Ole Wiggo Lian, Georgina Asamoah-Boadi og Frode Hval. Foto Unni Beate Andreassen

Kontakt Knif Innkjøp

Heidi Einarsen Hagen
404 05 986

Kontakt Fairtrade Norge

kontakt@fairtrade.no
23 01 03 30