Årets elev-aksjon på KG samlet inn over 2,3 millioner kroner

Årets elev-aksjon på KG samlet inn over 2,3 millioner kroner

Sist uke var det duket for finalen i årets elev-aksjon på KG (Kristelig Gymnasium). Alle skolens 900 elever deltok i august og september i innsamlingsaksjonen (elev-aksjonen). Elevene samlet inn i løpet av en måned 2 342 415 kroner – en fantastisk innsats fra elevene og med ny innsamlingsrekord! Vi gratulerer KG med rekorden!

Årets prosjekt 2017

Årets elev-aksjon gikk til NLM sine prosjekter i Etiopia, med fokus på vann, helse og utdanning. 4 av 10 mennesker i Etiopia lever i ekstrem fattigdom, og dette ønsket elevene å gjøre noe med.

Mye kreativitet for aksjonen

Elevene har verken spart på kruttet eller kreativiteten under årets innsamling. De har gjennomført blant annet aksjonsløp med sponsorer. De har møtt opp grytidlig på togstasjoner med innsamlingsbøsser og godt humør for å nå alle pendlerne. De har delt prosjektet i sosiale medier og KG singers har sunget på Nationaltheatret stasjon.

Ny rekord for årets innsamling

Det ble satt flere rekorder under årets innsamling! Noen elever samlet inn ca 35 000 kroner hver. Klasse 9 A samlet inn hele 222 950 kroner. Dette er det meste en klasse har samlet inn alene noen gang! Klassens kontaktlærer, Bjørn Eriksen forteller at KG er opptatte av å være mer enn en skole, og at KGs elev-aksjonen er en viktig brikke i dette arbeidet.

Kristen nestekjærlighet

Lærer Bjørn Eriksen forteller videre; ”Med KGs elev-aksjon prøver vi å holde to tanker i hodet samtidig. Vi skal både ha det gøy og gjøre noe for andre. Den kristne nestekjærlighetstanken, samhold på skolen og engasjement for andre skal prege skolehverdagen og spesielt skolestarten den første måneden hvert år. Det skal være gøy og meningsfylt på samme tid. Eller sagt på en annen måte, vi skal skape samhold, glede og engasjement på KG samtidig som elevene løfter blikket og ser en urettferdig verden der de kan være med på å gjøre en forskjell. For mange oppleves elev-aksjonen som det beste fra tiden på KG, der engasjementet for andre varer livet ut”.

Ny innsamlingsplattform

For første gang benyttet KG-aksjonen Bidra.no som ett av sine innsamlingsverktøyer. På bidra.no registrerte mer enn 80 prosent av elevene sine innsamlingsprosjekter og gjennom 5086 bidrag ble det samlet inn 890 235 kroner på en uke. Bidra takker KG-aksjonen 2017 for et supert samarbeid!

Vi gleder oss til neste års KG-aksjon, kanskje settes det nok en rekord?


Foto: Lars-Erik Nyborg

Kontakt Knif Innkjøp

post@knif.no
23 10 37 30