Sareptaprisen til grunnleggeren av Soul Children

Sareptaprisen til grunnleggeren av Soul Children

Ragnhild Hiis Ånestad mottok 24. april Sareptaprisen for sitt arbeid med å grunnlegge og å drive korbevegelsen Soul Children.


– Dette er helt fantastisk. Det er utrolig inspirerende, oppmuntrende og en ære, sier en tydelig rørt Hiis Ånestad, som takket familien sin og alle som hadde stått sammen med henne i bevegelsen.

Juryen skriver blant annet i begrunnelsen at prisvinneren etablerte et konsept som viste seg å fenge den ønskede aldersgruppen. I begynnelsen jobbet hun frivillig før det etter hvert ble til en prosentstilling frem til 2006. Da ble dette arbeidet 100 % av prisvinnerens stilling for å videreutvikle konseptet.  

Acta

Soul Children springer ut av Acta, som er barne- og ungdomsarbeidet til Normisjon, og generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland var en av de første til å gratulere.
– Det er så fortjent at Ragnhild får denne prisen. Hun har stått på og har en kraft til å nå ut. Det vesentlige for henne er at barn og ungdom skal få møte Jesus. Vi er stolt over at dette er Acta og Normisjon sitt arbeid, sier Langmoen Kvelland.

Internasjonal suksess

Bevegelsen har blitt en stor suksess, og til sammen engasjeres nå ca. 12.000 barn/ungdommer i over 300 virksomheter i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Latvia, India, Cuba, Chile, Ecuador og USA. I 2018 startes det også opp arbeid i England og Kenya. Det er blitt arrangert en festival i Oslo 12 år på rad. De siste to årene var hele 2.500 deltakere med på festivalen i Oslo Spektrum.

– Det er veldig gøy at vi vokser så mye, men det er også en utfordring å få til strukturer og gjøre det bærekraftig. Vi jobber mye med ledertrening nå, forteller Hiis Ånestad.

Sang, musikk og dans

Virksomheten har i dag to stillinger ved sentraladministrasjonen, og en rekke frivillige medarbeidere. Bevegelsen jobber med kvalitet i sang og musikk, dans og koreografi, ledertrening, disippeltrening og CD-innspillinger. I tillegg produseres notehefter og singback.

– Sang, musikk og dans er virkemidlene for å spre Bibelens glade budskap, og for at barn og unge skal bli sett, og kjenne tilhørighet og fellesskap i en viktig og sårbar alder i livet. I tillegg sprer de glede til de mange tusener av tilhørere som de når ved sine opptredener, sier juryleder Gunnar Husan.

Korbevegelsen Soul Children, består av Soul Kids i alderen 5-10 år, Soul Children i alderen 10-15 år, Soul Teens i alderen 15-20 og X-Soul Teens i alderen 20 år pluss.

Mange kandidater

40 godt kvalifiserte kandidater var nominert til årets Sareptapris. De tidligere vinnerne er Matsentralen, Stiftelsen Skjærgådsgospel og Misjonssentralen Gjenbruk AS. Prisen består av en sjekk på 100.000 kroner og et kunstverk av Per Fronth.

​Sareptaprisen er innstiftet av Sparebanken Sør og Knif Innkjøp for å skape oppmerksomhet omkring det verdiskapingsarbeidet som skjer innenfor Kristen-Norge utifra en tolkning om «å få mye ut av lite».


Overrekkelsen fant sted under KNIF-dagen i Oslo Kongressenter, tirsdag 24. april. Av KPK

Prisvinner Ragnhild Hiis Ånestad (midten) ble overrasket med Sareptaprisen under KNIF-dagen. Her sammen med jurymedlemmene Siri Kalvatn, styreleder i KNIF (t.v.) og Gunnar Husan, juryleder (t.h). Prisen er på 100 000 kroner og et kunstverk av Per Fronth. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK

Kontakt Knif Innkjøp

Kåre Rønningen
404 05 980