Mange useriøse aktører i strømmarkedet

Mange useriøse aktører i strømmarkedet

– Høsten og begynnelsen av vinteren er høysesong i strømmarkedet, men dessverre ser vi at det er en del useriøse aktører i bransjen, forteller Kåre Hegle, forhandlingssjef i Knif Innkjøp og ansvarlig for strømavtalen med Fjordkraft.

Hva gjentar seg ved useriøse henvendelser?

  • Avtalen er som oftest inngått på telefon
  • Avtalen viser seg å være noe annet enn det man trodde
  • Kunden har ikke fått oversikt over hele kostnadsbildet og føler seg lurt når fakturaen kommer
  • Når kunden ønsker å avslutte avtalen viser det seg ofte at det er bindingstid som gjør det vanskelig å komme ut av kundeforholdet. Dette var kanskje ikke tydelig kommunisert ved avtaleinngåelsen.
  • I de verste tilfellene varer bindingstiden i tre år, med gjerne automatisk forlengelse hvert år

Klagenemnd for private husholdningskunder

I Norge har vi et godt forbrukervern. Forbrukerrådet og Energi Norge har opprettet Elklagenemnda for private husholdningskunder. Elklagenemnda er en nøytral og uavhengig nemnd som behandler tvister mellom strømkunder og energiselskap.

Bedriftsmarkedet

Når det gjelder kjøp av strøm på vegne av arbeidsgiver eller en forening/bedehus, er det ikke samme beskyttelse. Det gjør at mange useriøse aktører opererer i bedriftsmarkedet. – Det vi ser her er eksempler på det vi kan kalle «cowboy-virksomhet» fra enkelte aktører i markedet, forklarer Hegle.

Vår strømavtale med Fjordkraft

– Strømavtalen med Fjordkraft er i kraftig vekst og vi opplever at mange foreninger og forsamlinger knytter seg til avtalen for sine bedehus og forsamlingslokaler. Prisene og vilkårene kan konkurrere med alle, samtidig som kundene kan velge mellom ulike ferdig forhandlede produkter, hvor vilkårene fremkommer tydelig. Vår anbefaling spesielt til foreninger og forsamlinger er derfor å styre unna tilfeldige henvendelser fra strømleverandører og velge en av Knif avtalene, sier Hegle.

Sammenlign gjerne din strømavtale med KNIF-avtalen

Benytter du andre strømleverandører, sjekk gjerne ut vår avtale med Fjordkraft, slik at du sikrer bedehuset og/eller forsamlingshuset best mulig strømpris. Trykk her for mer informasjon om våre tre ulike strømprodukter hos Fjordkraft.

Kontakt Knif Innkjøp

Kåre Hegle
404 05 988

Kontakt Fjordkraft

Lars Petter Lovik
915 79 686