Vi har Norges beste forvalter

Vi har Norges beste forvalter

Dagens Næringsliv (DN) har kåret Håkon Persen Søderstrøm og Danske Invest sitt team til Norges beste forvaltere. I ni av ti år har hans aksjefond slått Børsen.

Med en portefølje på rundt 16 milliarder kroner er Danske Invest den største aktive fondsforvalter av norske aksjefond.

Langsiktig investering og lav risiko, 
Håkon Søderstrøms hemmelighet til suksess høres enkelt ut: Å slå markedet, men samtidig ikke ta høyere risiko enn markedet

Teamet jobber både med å forstå de overordnede trendene i markedet samtidig som de gjøre en meget grundig selskapsanalyse. Selskaper de ikke forstår, holder de seg langt unna.

 Porteføljen er på rundt 30 aksjer, hovedsakelig i de større selskapene på Oslo Børs. Teamet liker selskaper med stabil og jevn inntjening som sparebanker, Gjensidige og Entra Eiendom, men også vekstaksjer som Norwegian og Nordic Semiconductor er med. Det er viktig å ha en god balanse mellom selskapene i porteføljen. Til DN forteller Håkon Søderstrøm at han har sluttet å forsøke å slå markedet gjennom kortsiktig timing. I snitt beholder forvalterne i Danske Invest aksjene i tre år.

– Å gjøre ting korrekt med én gang er den største grad av latskap, sier Håkon Persen Søderstrøm til Dagens Næringsliv.Forvalternes prinsipper understreker nok en gang Danske Invests generelle råd til kundene:

Smart investering er å tenke langsiktig

Gratulerer så mye til Håkon Persen Søderstrøm, Lars Erik Moen og teamet!


Trykk her for mer informasjon om vår kapitalforvaltningsavtale med Danske Invest

Trykk her for Danske Invest SRI-politikk

Referanse og foto: Dagens Næringsliv, 7. mars 2017

Kontakt Knif Innkjøp

Karl Gunnar Opdal
952 35 818

Kontakt Danske Invest

Rolf Christian Ugelstad
908 72 161