Vinner av Sareptaprisen 2014

Vinner av Sareptaprisen 2014

Juryleder Knut Vollebæk overrakte Sareptaprisen 4. september 2014 til Sveinung Lianes for sitt arbeid med å etablere Misjonssentralen Gjenbruk AS.

Sareptaprisen er innstiftet av Sparebanken Sør og Knif Innkjøp for å skape oppmerksomhet omkring det verdiskapingsarbeid som skjer innenfor kristen-Norge utifra en tolkning om «å få mye ut av lite». Det var 24 velkvalifiserte kandidater som var nominert til prisen for 2014.

Juryen skriver i begrunnelsen for årets tildeling: Vinneren av Knif Innkjøp og Sparebankens Sørs Sareptapris 2014 går til en person som har etablert og vært primus motor for 27 virksomheter i hele landet. Han møtte motbør i sin egen organisasjon da han ville etablere virksomheten. Men han ga seg ikke før han fikk grønt lys for dette, og med ukuelig pågangsmot var det i 2005 klart for åpning av den første av disse virksomhetene. Bare i løpet av de fem siste årene har dette gitt hele 85 millioner kroner i overskudd som er brukt av moderorganisasjonen til bistands-, diakoni- og misjonsarbeid verden over.

Sammen med prisen fulgte det med en sjekk pålydende 100.000 kr. Juryen har i samarbeid med prisvinneren bestemt at pengene skal øremerkes til et vannprosjekt i Bangale i Øst-Kenya.Det synlige tegn på Sareptaprisen er et kunstverk av Per Fronth.

Jurymedlem Morten Pettersen fratrådte under vurderingen av kandidatene fordi de begge (prisvinneren) er ansatt i NLM.

Kontakt Knif Innkjøp

post@knif.no
23 10 37 30