Vinner av Sareptaprisen 2016

Vinner av Sareptaprisen 2016

Et av høydepunktene på KNIF-dagen 26. april 2017 var overrekkelsen av Sareptaprisen for 2016. Mange av medlemmene hadde sendt inn forslag og det var mer enn 50 kandidater til prisen. Sareptaprisen er innstiftet av Sparebanken Sør og KNIF for å skape oppmerksomhet omkring det verdiskapningsarbeidet som skjer innenfor Kristen-Norge utfra tolkningen om ”å få mye ut av lite”.

Sareptaprisen for 2016 ble tildelt Matsentralen

for sitt unike samarbeidsprosjekt på tvers av organisasjoner, myndigheter og næringsliv, samt at prosjektet har en betydelig miljømessig effekt, og ikke minst er til uvurderlig hjelp for titusener av vanskeligstilte mennesker.

En stolt daglig leder av Matsentralen Christiano Aubert mottok prisen av statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan


Juryens skriver blant annet i sin begrunnelse:
Samarbeidsprosjektet ble etter flere års planlegging etablert som et samvirkeforetak i 2013. Eierne er Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon, Blå Kors, Evangeliesenteret og IOGT Norge. Initiativet til virksomheten ble tatt av administrerende direktør i Norgesgruppen som reagerte på at det ble kastet mye mat i deres butikker. Coop, BAMA, Tine og Orkla har også vært viktige samarbeidspartnere siden oppstarten.

Virksomheten slår to fluer i en smekk: De hjelper vanskeligstilte med livsnødvendig mat, samtidig som at miljøet skånes ved å hindre at mye overskuddsmat blir kastet!

I 2016 ga Matsentralen bort 1050 tonn mat til ca. 100 ulike veldedige virksomheter. Dette utgjorde rundt 2,1 millioner måltider til en verdi av mer enn 55 millioner kroner. Maten ble servert til titusener av vanskeligstilte i hele Østlandsområdet.

Matsentralen finansieres via støtte fra dagligvarekjedene, leverandører, legater, stiftelser og gaver fra næringslivet og offentlige tilskudd. I tillegg betaler mottakerorganisasjonene en årlig medlemsavgift.

Prisvinneren for 2016 oppfyller på alle måter Sareptaprisens idé om «å få mye ut av lite». I tillegg er prisvinneren et unikt og spennende samarbeidsprosjekt der flere bransjer og flere konkurrenter er engasjert og involvert. Prisvinneren har også vært til inspirasjon for liknende virksomheter andre steder i landet vårt som nå jobber med å kopiere konseptet.

Det synlige tegn på Sareptaprisen er et kunstverk av Per Fronth. Sammen med prisen følger det en sjekk pålydende 100.000 kroner.

Sjekk gjerne filmen fra utdelingen av SareptaprisenVi gratulerer Matsentralen med prisen!Kontakt Knif Innkjøp

Kåre Rønningen
404 05 980