Vinner av Sareptaprisen 2017

Vinner av Sareptaprisen 2017

Prisvinner for 2017 er initiativtaker, grunnlegger og leder av korbevegelsen Soul Children. Ragnhild Hiis Ånestad oppfyller på alle måter Sareptaprisens idé om «å få mye ut av lite». I mer enn 17 år har hun vært til stor inspirasjon for hele bevegelsen, og har utført et fabelaktig arbeid.

– Dette er helt fantastisk. Det er utrolig inspirerende, oppmuntrende og en ære, sier en tydelig rørt Hiis Ånestad, som takket familien sin og alle som hadde stått sammen med henne i bevegelsen.

Juryen skriver blant annet i begrunnelsen at prisvinneren etablerte et konsept, som viste seg å fenge den ønskede aldersgruppen. I begynnelsen jobbet hun frivillig før det etter hvert ble til en liten prosentstilling fram til 2006. Da ble dette arbeidet 100 % av hennes stilling for å videreutvikle konseptet. 

Korbevegelsen Soul Children, som i dag består av Soul Kids i alderen 5-10 år, Soul Children i alderen 10-15 år, Soul Teens i alderen 15-20 og X-Soul Teens i alderen 20 år pluss. Sang, musikk og dans er virkemidlene for å spre Bibelens glade budskap, og for at barn og unge skal bli sett, og kjenne tilhørighet og fellesskap i en viktig og sårbar alder i livet. I tillegg sprer Soul Children glede til de mange tusener av tilhørere som de når ved sine opptredener.

En del av Acta – barne- og ungdomsarbeidet til Normisjon

– Det er så fortjent at Ragnhild får denne prisen. Hun har stått på og har en kraft til å nå ut. Det vesentlige for henne er at barn og ungdom skal få møte Jesus. Vi er stolt over at dette er Acta og Normisjon sitt arbeid, sier generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland i Normisjon.

Virksomheten har i dag to stillinger ved sentraladministrasjonen, og en rekke frivillige medarbeidere. Bevegelsen jobber med kvalitet i sang og musikk, dans og koreografi, ledertrening, disippeltrening og CD-innspillinger. I tillegg produseres notehefter og singback.

12 000 barn og unge

Soul Children har blitt en stor suksess, og til sammen engasjeres nå ca. 12 000 barn og unge i over 300 virksomheter i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Latvia, India, Cuba, Chile, Ecuador og USA. I år startes det også opp arbeid i England og Kenya. I Oslo arrangeres det hvert år en egen Soul Children-festival, der det de to siste årene har vært med mer enn 2 500 deltakere.


Prisvinner Ragnhild Hiis Ånestad (midten) ble overrasket med Sareptaprisen under KNIF-dagen. Her sammen med jurymedlemmene Siri Kalvatn, styreleder i KNIF (t.v.) og Gunnar Husan, juryleder (t.h). Prisen er på 100 000 kroner og et kunstverk av Per Fronth. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK

Kontakt Knif Innkjøp

Kåre Rønningen
404 05 980