Initiativ for etisk handel

Initiativ for etisk handel

​Knif Innkjøp har i flere år hatt fokus på etikk og miljø og ble medlem av Initiativ for etisk handel (IEH) i 2014. 

IEH har som formål å fremme ansvarlige leverandørkjeder slik at internasjonal handel bidrar til å ivareta menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering. 

IEH er en medlemsorganisasjon for bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter. Kirkens Nødhjelp tok initiativ til å stifte IEH i 2000, sammen med hovedorganisasjonen Virke (tidligere HSH), LO og Coop Norge. IEH er formelt uavhengige av, men samarbeider tett med likesinnede organisasjoner nasjonalt og internasjonalt og med lokal ekspertise i mange produsentland. IEH inngår også i flere nettverk, som for eksempel Norad, Transparency International​ og Fremtiden i våre hender​.

Dagens medlemmer inkluderer noen av Norges største bedrifter til enkeltmannsforetak, offentlige virksomheter og organisasjoner. Hovedvekten av medlemmene er små og mellomstore bedrifter.

Flere av våre samarbeidspartnere er medlem av IEH. Det gjelder Culina, Mills, ASKO (Norgesgruppen), Nor Engros, Nor Tekstil, TINE, Unil, BAMA, Hennig-Olsen Is, Joh. Johannson Kaffe, Servicegrossistene og Lilleborg.

Ønsker dere mer informasjon om dette arbeidet, ta gjerne kontakt med oss.​​


Kontakt Knif Innkjøp

Heidi Einarsen Hagen
404 05 986

Kontakt IEH

info@etiskhandel.no
21 09 04 90