Fairtrade – en veiviser

Fairtrade – en veiviser

Fairtrade er en internasjonal merkeordning som sørger for at bøndene får en rettferdig pris for det de dyrker. Med mer rettferdige handelsbetingelser kan bønder og arbeidere selv bekjempe fattigdom.

Å kjøpe Fairtrade-produkter fører til bedre arbeidsvilkår og tryggere sosiale forhold. På denne måten kan vi bidra til at mennesker i noen av de fattigste delene av verden får en bedre hverdag. Handler vi Fairtrade-produkter blir effekten enda større og hvert kjøp bidar.

Fairtrade-systemet er bygget rundt et sett internasjoale standarder for organisering av kooperative, trygge arbeidsforhold, arbeidsrettigheter og bærekraftig råvarebetaling. Over tid bidrar Fairtrade-standardene til at den enkelte bonde og arbeider for mer makt og sine egne levebetingelser og til at en positiv utvikling kan finne sted i lokalsamfunn. Det finnes i dag over 1200 Fairtrade-sertifiserte kooperative og plantasjer i 74 land. Globalt er det nå mer enn 30 000 produkter som er Fairtrade-merket og produktene selges i mer enn 125 land.

Fairtrade-merket går som en rød tråd gjennom hele Fairtrade-systemet. Merket brukes til å identifisere produktene på ferden fra dyrking til butikk og fungerer som forbrukeres veiviser til produkter som er produsert og handlet etter Fairtrade-standardene.

Farmer's Coffee

er en av Norges mest solgte Fairtrade kaffe. Du får kjøpt Farmer's Coffee hos flere av våre samarbeidspartnere: Norengros, Staples, ASKO Servering, Eureca engros og Servicegrossistene.

Film om Fairtrade


Kontakt Knif Innkjøp

Kåre Rønningen
404 05 980

Kontakt Fairtrade Norge

kontakt@fairtrade.no
23 01 03 30