Etisk handel Norge

Etisk handel Norge

​Knif Innkjøp har i flere år hatt fokus på etikk og miljø og ble medlem av Etisk handel Norge (tidligere Initiativ for etisk handel) i 2014. 

Etisk handel Norge har som formål å fremme ansvarlige leverandørkjeder slik at internasjonal handel bidrar til å ivareta menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering. 

Etisk handel Norge er en medlemsorganisasjon for bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter. Kirkens Nødhjelp tok initiativ til å stifte organisasjonen i 2000, sammen med hovedorganisasjonen Virke (tidligere HSH), LO og Coop Norge. Etisk handel Norge er formelt uavhengige av, men samarbeider tett med likesinnede organisasjoner nasjonalt og internasjonalt og med lokal ekspertise i mange produsentland. De inngår også i flere nettverk, som for eksempel Norad, Transparency International​ og Fremtiden i våre hender​.

Dagens medlemmer inkluderer noen av Norges største bedrifter til enkeltmannsforetak, offentlige virksomheter og organisasjoner. Hovedvekten av medlemmene er små og mellomstore bedrifter.

Flere av våre samarbeidspartnere er medlem av Etisk handel Norge. Det gjelder Culina, Mills, ASKO (Norgesgruppen), Nor Engros, Nor Tekstil, TINE, Unil, BAMA, Hennig-Olsen Is, Joh. Johannson Kaffe, Servicegrossistene og Lilleborg.

Ønsker dere mer informasjon om dette arbeidet, ta gjerne kontakt med oss.​​


Kontakt Knif Innkjøp

Kåre Rønningen
404 05 980

Kontakt Etisk handel Norge

info@etiskhandel.no
21 09 04 90