De ville finne en seriøs aktør innen avfallshåndtering
Roger Gravseth | Foto: Unicare Røros

De ville finne en seriøs aktør innen avfallshåndtering

Og Unicare Røros fant samarbeidspartneren de lette etter: Retura. Men det stoppet ikke der. Nå er alle de elleve Unicare-sentrene med i avtalen.

Publisert: 15.12.2022 - Oppdatert: 26.10.2023

Knif-medlemmer forteller at Knif Innkjøps avtale med Retura har bidratt med viktige og gode løsninger for avfallshåndteringen. Sommeren 2021 knyttet Unicare Røros seg til avtalen.

Hvorfor? – Unicare er blitt en stor virksomhet innen rehabilitering i Norge og vi ser hele tiden på hvor vi kan bli bedre og spare kostnader. For oss er det viktig å være i utvikling og følge med i tiden, sier Roger Gravseth (bildet), serviceleder med ansvar for 29 ansatte innen drift, støtte, resepsjon, teknisk, kjøkken og renhold.

– Når Retura kan levere tjenestene sine til alle rehabiliteringssentrene våre, var de en aktør vi ville gå i dialog med for å nå våre miljømål. De tilbyr henting av alt av avfall – restavfall, matavfall, plast, papp og papir, glass og metal, grovavfall, spesialavfall, el-avfall og makulering. Alle sentrene er miljøsertifisert (ISO 14001 / 9001) og vi trengte en seriøs aktør på avfallshåndtering – en som kunne levere tjenester over hele landet, sier han. Og nå har alle Unicare-sentrene gått inn i avtalen.

Erfaringer og kostnader

Samarbeidet har vart noen måneder. Hvordan er erfaringene? – Vi opplever at de er seriøse og leverer det som er avtalt. Samtidig er de løsningsorienterte og hjelper oss med alt vi måtte spørre om. De ser ikke bare på samarbeidet som en økonomisk gevinst for seg, men bidrar med å finne gode løsninger – der vi sparer penger. En vinn/vinn-situasjon, sier Gravseth.

Han forteller at de har en fast kontaktperson som besøker dem regelmessig, tar en gjennomgang av avtalen og bistår i valg av riktig avfallsutstyr og sorteringsverktøy.

– Jeg har aldri opplevd et avfallsfirma som tar kundene sine så seriøst med jevnlige møter og samtaler, sier servicelederen.

Men også for Unicare er effektivitet avgjørende, like viktig som å holde kostnadene nede. – Vi sparer mye tid på å ha en leverandør som er flinke med å gi oss gode råd på effektivisering og riktig avfallssortering. Når vi nå er miljøsertifisert og må sortere alt, sparer vi penger i konsernet, men det er ikke en tvil om at det var litt billigere før dagens krav om sortering.

«Jeg har aldri opplevd et avfallsfirma som tar kundene sine så seriøst.»

Unicare bruker flere Knif-avtaler

Gravseth forteller at Unicare har et egen servicenettverk på tvers i organisasjonen, der alle servicelederne fra de ulike senterne deltar. Deres mandat er å se på alt av innkjøp i Unicare, og å finne de beste prisene.

– Vi jobber også for at vi skal bli så like som mulig i varesortimentet. For å få innkjøpene inn i de ulike Knif-avtalene, samarbeider vi tett med Knif Innkjøp og har en god dialog med dem. Dessuten sparer vi også penger på dette, sier han.

Selv om Gravseth nå ikke vil oppgi et konkret beløp på konsernnivå, er det «snakk om flere hundre tusen». – Så, ja vi bruker Knif Innkjøp til det meste, sier han fornøyd, og legger til: – Hos oss på Røros får vi god hjelp til å skreddersy det vi trenger og har handlelister mot de ulike leverandørene.

Roger Gravseth trekker også fram at tilknytningen til Knif Innkjøp gir tilgang til nyttige kurs. Og for ham som er lokalisert på Røros, er det en fordel at flere av disse foregår på Teams.

Får dere ofte besøk fra Knif Innkjøp? – Ja, men kanskje ikke så ofte som vi trenger – det burde ha vært minimum en gang i året, tenker jeg. Nå skal det sies at det siste året har vi hatt ofte møter sentralt i Unicare med Knif Innkjøp, for å se på hvilke avtaler som egner seg godt på tvers i organisasjonen. Vårt mål er å skape mindre miljøavtrykk og spare kostnader.

Lang fartstid – i ulike oppgaver

RRoger Gravseth har jobbet ved Røros rehabiliteringssenter siden 2004, først som kokk, så kjøkkenleder og nå som serviceleder. Hva er det beste med denne arbeidsplassen? – Det er alle de 60 ansatte og ikke minst pasientene. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Og det er givende å jobbe et sted der du daglig får tilbakemelding på det du jobber på med. I tillegg er det stor frihet til å tenke nytt. Vi er en fantastisk ansatt-gjeng som trives og det er ingen forskjell på om du er kokk eller lege – alle får si sin mening og kan bidra på best mulig måte.

Om Røros rehabiliteringssenter

Tidligere var senteret knyttet til LHL, men fra 2019 er de en del av Unicare. De jobber med spesialisert rehabilitering av personer med forskjellige sykdommer (kreft-, hjerte- og lungesykdommer, og til pasienter med Parkinsom og MS). Stedet har 100 rehabiliteringsplasser. Senteret er på ca 9500m2 og har forskjellige treningsrom og svømmebasseng. I tillegg tilbyr kjøkkenet catering og leverer mat til større arrangementer – samt at de drifter to kantiner på Røros.

Om Unicare

Unicare er en stor privat aktør i Norge med fokus på rehabilitering av personer med ulike sykdommer. Unicare driver også flere bo- og omsorgssentre for personer med psykisk utviklingshemming og psykisk sykdom.

Kontakt Knif Innkjøp

Alise K. Nystøyl, Knif Innkjøp

Alise K. Nystøyl, Knif Innkjøp

Salgskoordinator
45 61 00 04 Epost ikon nystoyl@knif.no