Lovpålagt kurs i HMS

Lovpålagt kurs i HMS

Kurs tilrettelagt kontorvirksomheter og skoler i det frivillige og ideelle Norge. Kurset er utviklet spesielt med tanke på verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget, men passer også for ledere.

Kurs
Publisert: 05.10.2020 16:25:36 - Oppdatert: 21.10.2020 12:32:19

Nøkkelinformasjon

Sted

Kurset koster kr. 2500. Lokale: Metodistkirken, Jernbanegata 1, 3901 Porgrunn.

Tid

11.11.2020 09:00 - 17:00

Legg til i kalender

Arrangeres for

Ideelle og frivillige organisasjoner

Meld deg på her

Påmeldingsfrist: 10.11.2020 00:55

Ønsker du å ivareta et godt arbeidsmiljø? Ønsker du å få en god dialog mellom ansatte og ledelse?

Arbeidsmiljøloven pålegger daglig leder, verneombud og AMU å gjennomføre opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid (HMS). Bruk av HMS som en integrert del av organisasjonsarbeidet er viktig for å kunne øke trivselsfaktoren i din organisasjon. I dette kurset gis det grunnleggende innføring i de viktigste temaer innenfor HMS-arbeid, slik at man etter endt kurs kan delta aktivt og bidra på en god måte i HMS-arbeidet.

Kurset gir deg forståelig og anvendelig kunnskap på en engasjerende og pedagogisk måte, slik at du får en effektiv opplæring

Kurset er komprimert og tilpasset risikoforholdene i kontorvirksomheter. Dette gjør at du får en effektiv og kostnadsbesparende opplæring, fremfor å gjennomføre et generelt 40 timers HMS-kurs. MERK: Det forutsetter at hovedverneombudet/ansattes representant og arbeidsgiver er enige om at risikoforholdene i selskapet er av den type art at man kan ha kortere opplæringstid en 40 timer, jf. forskrift om organisering, ledelse og medvirkning § 3-19. Vi anbefaler at partene inngår en avtale om dette. Vi har forslag til en slik avtalemal ved behov. Hvis virksomheten er bundet av tariffavtale, må partene i virksomheten rette seg etter det organisasjonene er blitt enige om. Dette kurset i helse, miljø og sikkerhet krever ingen forkunnskaper.

Kursinnhold HMS

Arbeidsmiljøloven

Verneombudets oppgaver

Arbeidsmiljøutvalget

Psykososialt arbeidsmiljø

Trakassering

Helse, miljø og sikkerhetsarbeid

Internkontrollforskriften

Kursbevis

Ved gjennomført HMS kurs utstedes et kursbevis som bekrefter at kursdeltager har gjennomgått og fullført opplæring i henhold til arbeidsmiljøloven §3-5.

Jeg ønsker å bli kontaktet

Har du spørsmål rundt vårt kurstilbud? Send inn skjemaet og vi kontakter deg så snart vi har anledning!

Ja takk, jeg vil gjerne motta:

Kursholdere

Heidi Strand Aslaksen

Heidi Strand Aslaksen

Foredragsholder
Heidi Aslaksen er leder for Knif Kompetanse og organisasjonssjef i Knif Regnskap. Hun har mer enn 20 års erfaring fra næringslivet hvorav de siste 14 årene innenfor ledelse og HR. Som HR Manager jobbet hun tett med både verneombud, tillitsvalgte, ledere og arbeidsmiljøutvalget, og dette er også en vesentlig del av hennes rolle i Knif Regnskap. Hun har et stort engasjement for det frivillige Norge og med sitt smittende engasjement og gode humør, leder og engasjerer hun frivillige på fritiden.
Kjell Hammen

Kjell Hammen

Foredragsholder
Kjell Hammen har mer enn 30 års erfaring innen ledelse og HR. Han har jobbet som offiser i den norske hær, hatt ulike lederstillinger i Reber Schindler Heis AS og vært Vice President HR i National Oilwell Varco. Samarbeidet mellom ansatte/ledelse, praktisk anvendelse av arbeidsmiljøloven samt helse, miljø og sikkerhets arbeid har være en vesentlig del av hans arbeidsliv. Denne kompetansen samt hans evne til å formidle og engasjere, med relevante eksempler fra næringslivet, gjør kurset praktisk og spennende. Kjell brenner for at det frivillige Norge får økt sin kompetanse.

Kontakt Knif Regnskap

Marta Dortea Lian

Marta Dortea Lian

Rådgiver marked/Kurskoordinator
971 85 412 Epost ikon