BSU - Boligsparing for ungdom
Foto: Pexels

BSU - Boligsparing for ungdom

BSU er den beste måten å spare på for deg som vil kjøpe egen bolig. Gjennom avtalen med Sparebanken Sør får du gunstige betingelser som ansatt i en frivillig eller ideell virksomhet.

Publisert: 20.01.2022 - Oppdatert: 23.05.2022

Den beste spareformen for deg under 34 år

Tre gode grunner til å spare i BSU

Inntil 2750 kroner tilbake på skatten

Pengene dine vokser. Du får Sparebanken Sørs beste rente

Du får lettere boliglån hvis du klarer å spare i BSU

Opprett BSU i Sparebanken Sør

Gjør som over 189 unge i KNIF-virksomheter før deg, start sparing til din fremtidige bolig med BSU.

Opprett BSU nå

Smart å vite om BSU

Hvordan får jeg skattefradrag på BSU-kontoen?

Dersom du tjener mist 87 000 kroner i året, kan du få glede av skattefradraget fullt ut. Det forutsetter at du klarer å sette av 27 500 kroner til BSU i løpet av året. 

Hva er renten på BSU?

Rentebetingelsene for boligsparing for ungdom er betydelig bedre enn det banken tilbyr for vanlige høyrente- og sparekontoer. Sparebanken Sør har i dag en BSU-rente på 6,65 % for Knif-medlemmer. Dette er mer enn ett prosentpoeng bedre enn beste boliglånsrente. 

Er sparing i BSU mulig selv etter boligkjøp?

Dersom du skal kjøpe bolig snart, kan du likevel starte opp BSU-sparing så lenge du er under 34 år. Dette må gjøres før du skaffer deg boligen, og pengene du sparer på BSU-kontoen skal brukes til boligen etter gjeldene regler. Du får ikke BSU-fradrag så lenge du eier en bolig, men kvitter du deg med boligen, kan du spare videre på BSU-kontoen med BSU-fradrag.

Dersom du allerede har kjøpt bolig, er under 34 år og ikke har opprettet boligsparingskonto tidligere, kan du ikke starte opp BSU-sparing - med mindre du kvitter deg med boligen. Gjør du det, kan du opprette BSU-konto. Snakk med rådgiveren din om boligsparing for ungdom. 

Lettere å få lån med BSU

BSU-sparing kan hensyntas ved beregning av hvor mye du kan låne. Det betyr at dersom du har for eksempel 200 000 kroner på BSU-kontoen din, får du anledning til å låne mer enn dersom du ikke har noen penger på BSU-kontoen din. 

Hvordan overføre BSU til Sparebanken Sør?

Ta kontakt med rådgiver Christen Puntervold i Sparebanken Sør på telefonnummer 95 83 01 13. 

Kontakt Knif Innkjøp

Marthe Fjeld, Knif Innkjøp

Marthe Fjeld, Knif Innkjøp

Salgs- og markedskonsulent
97 98 99 42 Epost ikon fjeld@knif.no