Nye innkjøpsavtaler på byggevarer
Foto: Agnete Amlie og Alise Kragset Nystøyl

Nye innkjøpsavtaler på byggevarer

Det var avgjørende å finne samarbeidspartnere som kan levere et svært bredt sortiment til lave priser – over hele landet. – Dette har vi fått til, sier avtaleansvarlig, Kåre Rønningen.

Publisert: 09.04.2024 - Oppdatert: 10.04.2024

Knif-priser og betingelser

Knif Innkjøp valgte til slutt å inngå avtaler med Byggmakker, Optimera/Montér og Tools. Avtalene åpner for innkjøp både fra varehuslager, direkteleveranser og større prosjektleveranser fra produsent. – Ved større prosjekter er vår avtale så god at Knifs medlemmer – om de ønsker – kan handle alt eller det meste til prosjektene direkte, forteller Kåre Rønningen.

Tilgang til priser og betingelser

For å se priser å betingelser på avtalene må dere registrere dere på avtalene. Når dere er registrert får dere full oversikt i nettbutikkene.

Trykk her for å registrere dere på Knif-avtalene med Byggmakker, Optimera/Monter og TOOLS

Sto ikke med lua i hånda

Styremedlem i Knif Innkjøp, Willy Flermoen, har 20 års erfaring fra byggevarebransjen – blant annet som kjededirektør under oppbyggingen av XL-BYGG. Derfor ble han hentet inn som sentral rådgiver da Knif Innkjøp skulle forhandle med denne bransjen.

– Når vi forhandler på vegne av Knif-medlemmene vet vi at alle besparelser bidrar til at flere midler kan brukes til organisasjonene og virksomhetenes egentlige oppdrag. Da har vi absolutt ingen grunn til å stå med lua i hånda, sier Flermoen.

Til daglig er han administrasjonssjef ved Musikkfolkehøgskolen Viken. Dermed kjenner Flermoen også Knif Innkjøp som «et vanlig medlem».

«…ingen grunn til å stå med lua i hånda…»

Byggevarer tar betydelige deler av mange Knif-medlemmers budsjetter

– Da er det på tide at medlemmene nå får en felles og god avtale på dette store innkjøpsområdet, sier Flermoen.

Hva var særlig krevende i forhandlingene?
– Her var det faktisk etter vært krevende at de ulike kjedene hadde så stort ønske om å få avtale med oss. Den harde konkurransen førte til at det nesten ble vanskelig å skille de gode tilbudene fra hverandre.

Men nå er både Kåre Rønningen og Willy Flermoen sikre på valgene de har tatt.

«…den harde konkurransen førte til at det nesten ble vanskelig…»

Høysesong for vedlikehold

For de Knif-medlemmene som står foran større byggeprosjekter kan den nye avtalen ha avgjørende betydning, men også for de mange som nettopp nå forbereder sommerhalvårets vedlikehold og av bygningsmassen, kommer avtalen i rett tid.

– Da er det avgjørende at sortimentbredden er så sterk, sier Kåre Rønningen, og nevner både trelast/panel, alt innvendig og utvendig til gulv, vegger og tak, maling og maleutstyr, vinduer dører, kjøkken, garderobe og bad, utstyr til park/ hage, verktøy, festemidler, HMS- og verneutstyr.

– Alt fra en pakke skruer til vogntog med en fraktfølsomme varer, supplerer Flermoen.

Bærekraft

Det er alltid avgjørende for Knif Innkjøp at samarbeidspartnerne har tilstrekkelig kompetanse og oppmerksomhet rettet mot bærekraft.

Og både Byggmakker, Optimera/Montér og TOOLS kan levere CO2-rapporter til Knif-medlemmers miljøregnskap og de fører varer som tilfredsstiller BREEAM-standarder, EPD-informasjon med mer.

«Sjekk at du får riktig pris»

– I kontakt med Byggmakker, Optimera/Montér og TOOLS utsalgssteder over hele landet oppfordrer jeg samtidig alle medlemmer å sjekke at de nå handler på riktig avtale – altså den prisen og rabatten Knif Innkjøp har forhandlet fram, avslutter Willy Flermoen.

Tilgang til priser og betingelser

For å se priser å betingelser på avtalene må dere registrere dere på avtalene. Når dere er registrert får dere full oversikt i nettbutikkene.

Trykk her for å registrere dere på Knif-avtalene med Byggmakker, Optimera/Monter og TOOLS

Kontakt Knif Innkjøp

Kåre Rønningen, Knif Innkjøp

Kåre Rønningen, Knif Innkjøp

Kommunikasjonssjef
40 40 59 80 Epost ikon ronningen@knif.no