Utfordres faglig og menneskelig

Utfordres faglig og menneskelig

Karsten Andersen måler arbeidet sitt mot FN’s bærekraftmål. «Det er en viktig del av det vi ønsker å levere», sier han

Månedens kokk: Karsten Andersen

Kjøkkensjef ved Modum Bad, Vikersund

Hvorfor jobber du på Modum Bad?

Modum bad har en lang og interessent historie. I dag fremstår vi som det moderne sykehuset vi er. Det er et utrolig spennende sted å jobbe. Jeg har verdens beste kollegaer og jeg kan gå til jobb gjennom fantastisk flott natur.

Hva liker du best med jobben din?

Jeg har en utrolig variert arbeidsdag. Og ettersom vi jobber innenfor psykiatrien, møter jeg stadig problemstillinger som utfordrer meg både faglig og menneskelig. Så må jeg gjenta at naturen og omgivelsene her på Modum Bad også er med på å øke trivselen.

«Tilsett sitron i supper.»

Hva er ditt beste kokkeknep?

Superenkelt, men så viktig: Tilsett sitron i supper! Det gir en fantastisk frisk smak og løfter for eksempel en tradisjonell tomatsuppe til nye smakshøyder.

Hvilken matrett er en sikker suksess blant dine pasienter og gjester?

Italienske Osso bucco er alltid en sikker vinner, lett å lage og du får fantastiske smaker og så gjør det seg selv.

Hva betyr ordet bærekraft i jobben din?

Vi har lenge jobbet med bærekraft her på kjøkkenet, det er en viktig del av det vi ønsker å levere til en organisasjon som Modum Bad. Derfor velger vi først og fremst produkter som er med på å oppfylle FN’s bærekraftmål.

Hvilket gode minne fra kjøkkenet vil du aldri glemme?

For noen år tilbake var jeg så heldig at vi kunne dra hele kjøkkenstaben til Berlin og den store anerkjente matmessen Grüne Woche. En fantastisk opplevelse som styrket sammenhold og gir oss økt trivsel i vårt daglige arbeid. Jeg jobber derfor for at vi reiser igjen i januar 2022, ikke minst en takk til en fantastisk stab for super innsats i korona perioden.

«Utrolig motiverende å tilegne seg ny kunnskap.»

Unnskyld, men hvilken av kjøkken-tabbene dine er det vanskelig å glemme?

Heldigvis, kommer ikke på noen tabber her på Modum Bad, men da jeg jobbet i Meny feilbestilte jeg pinnekjøtt og fikk seks ganger for mye. Jeg tror det var 1,2 tonn som en dag sto på trappa.

Til sist – fortell hva du er spesielt opptatt av for tiden?

Jeg har satt meg på skolebenken igjen og satt i gang en videreutdanning innen ledelse. Det er utrolig spennende og krevende, men samtidig utrolig motiverende å tilegne seg ny kunnskap.